całość (4 porcje) 600 kcal
1 porcja 150 kcal

Zupa „Gorący Wieczór”

Składniki:

20g imbiru, świeżego, obranego

80g cebuli przekrojonej na pół,

300g marchewki startej na tarce

20g masła

500ml wody

1 kostka bulionu warzywnego

100g soku z pomarańczy

100g mleka 2 %

10g prażonych płatków migdałowych

1/2 łyżeczki soli

1-2 łyżki posiekanego szczypiorku

pieprz wedle uznania ( około 2 szczypty)

Sposób przygotowania:
 

Imbir i cebulę obrać, wrzucić do garnka, a następnie zblendować. Do tego dodać startą marchew i ponownie zblendować. Po dodaniu masła całość dusić ok. 3 minuty. Wlać wodę, kostkę bulionową i całość gotować 12 minut. Dodać sok z pomarańczy, przyprawy, mleko i gotować jeszcze ok. 2 minuty. Po tym czasie całość zblendować na jednolitą masę, tak by zupa zyskała konsystencję kremu. Podawać z prażonymi płatkami migdałów.

potrawa bezglutenowapotrawa bezglutenowapotrawa bezglutenowapotrawa bezglutenowapotrawa bezglutenowapotrawa bezglutenowapotrawa bezglutenowapotrawa bezglutenowa